Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Кой би предположил, че масажът с маслото от черен кимион е супер полезно

09 юли 2021, 23:05 часа

Не е за вярване, но в гробницата на известния фараон Тутанкамон са открили флакон, пълен с масло от черен кимион. Учените предполагат, че тази течност се е използвала от Клеопатра и Нефертити, за да могат те да поддържат невероятната си красота.

Различни древни науки и лечители са доказали лечебната сила на този уникален продукт, който се получава след студено пресоване на семена от растението Nigella sativa.

Не са много етеричните масла, които имат подобна славна история и това е напълно в реда на нещата. Маслото от черния кимион може да излекува абсолютно всякаква болест, с изключение на смъртта. Освен това маслото служи за разкрасяване и освежаване.

След дълбок анализ и изследвания вече е доказано, че това масло има лековит ефект. То може да послужи и като средство за релаксиране, масаж, поддържане на здрава кожа и лечение на кожни проблеми. Масажите с масло от черен кимион имат релаксиращ ефект.

Кога е добре да се включи масло от черен кимон при масаж:

1. Ако кожата и суха и дехидратирала;

2. При твърде чувствителна кожа и алергии;

3. При поява на бръчки или други неравности;

4. Когато кожата е изтощена;

5. Против остаряване на кожата;

6. За по-добра еластичност на бюста при жените

Когато се прави масаж с това масло е добре то да е натурално и да няма никакви добавки или примеси. Важно е да се купи в оригинален вид и да има сертификат за качество.

Маслото се втрива в кожата, като е препоръчително това да става в чистия му вид. Ако някоя зона на тялото има проблем, маслото може да се смеси с друго етерично масло с цел да се подсили ефектът.

Кога се използва маслото от черен кимон:

1. При ревматити и артрити;

2. Диабетни състояния;

3. При болки в кръста, гърба и врата;

4. Когато имате мускулни схващания или болки;

5. При стомашни проблеми.

Ако страдате от алергии, псориазиси, дерматити и други кожни проблеми, маслото от кимион облекчава кожата и намалява възпалението. То действа успокояващо и възвръща блясъкът на кожата ви. Тя става мека и нежна, а процесът на стареенето й се забавя съществено.

Маслото от кимион е супер ефективно и при различни ухапвания от насекоми. С негова помощ тези засегнати места минават доста по-бързо.

Маслото от кимион ускорява растежа на косата и премахва нежелания косопад. Около час преди миене на косата е добре да се втрие в корените на косъмчетата. Косата отново ще бъде буйна и гъста.

За да се подобри състоянието на засегнатите органи, върху тях е полезно да се приложи релаксиращ масаж с маслото. То е подходящо и за хора, които страдат от високо кръвно, имат лош сън, често страдат от главоболие, имат нервен стомах и други.

Ивайло Григоров
Ивайло Григоров Отговорен редактор
Новините днес