Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Бабини съвети за красота, които ще ви преобразят

07 октомври 2020, 21:12 часа

С напредването на годините лицето на всяка дама се променя. Овалът на лицето става различен, появява се двойна брадичка, челюстта става по-тежка. Нямате друг изход, освен да привлечете вниманието  към горната част на лицето си със свежест, грим и руж в прасковено-златисто.

Годините обаче нямат никакво значение, защото

ВСИЧКО Е В ПОГЛЕДА

Сенките и торбичките състаряват безмилостно, особено ако сте предразположени към това генетично. Можете да прикриете този недостатък с визуално уголемяване на очите.

Съветът на бабите ни:

Преди да си легнете, поставете в хладилника обелен картоф. На сутринта го срежете на две и дръжте половинките му върху затворените си очи в продължение на 5 минути. После измийте с вода и намажете със зехтин. Торбичките изчезват, а кожата се заглажда.

КОЖА КАТО КОПРИНА

Тайната на хубавата, здрава и свежа кожа не е в скъпата козметика, нито в пластичната хирургия, а в съвестното и почистване сутрин и вечер. Разбира се не трябва да забравяте да слагате хидратиращ крем през деня и подхранващ вечер.

Съветът на бабите ни:

Въпреки че не са чували думата пилинг, те редовно правели подобна процедура с помощта на мед. Лицето се почиства и се намазва с пчелния еликсир, след което започва енергично да се потупва. При отлепването на пръстите от кожата мъртвите клетки се отстраняват по изключително ефикасен начин.

МЕЧТАНИТЕ УСТНИ

С годините устните неминуемо изтъняват, затова научете се да използвате добре контурния молив. Излезте леко от естествените контури, но не повече от милиметър-два и след това нанесете червило.

Съветът на бабите ни:

Всяка сутрин мажете устните си с мед за 10-20 минути. Така няма да се напукват дори през най-студената зима и ще бъдат винаги меки и гладки.

Вероника Чанева
Вероника Чанева Отговорен редактор
Новините днес