Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Ако имате студени ръце и крака, яжте тези храни

30 ноември 2021, 09:06 часа

Някои хора перманентно са със студени крайници. Каквото и да правят проблемът си остава и те не могат да се преборят с него – нито през топлите месеци, нито през студените.

В днешната статия ще ви споделим с какви храни е препоръчително да се храните, ако и вие страдате от студени крака.

Ето ги и тях:

• Храни, богати на желязо;

Важно е да увеличите приема на желязо. Много често хората, които имат дефицит на желязо в организма си, страдат от студени крайници. Това е така, защото при ниски нива на хемоглобин в червените кръвни клетки, органите и тъканите не достига достатъчно кислород. Препоръчително е по-често да похапвате черен дроб, ябълки, леща, спанак, червено месо, маслини, бадеми, сушени кайсии, зърнени закуски и други.

Не забравяйте обаче, че и високите дози желязо могат да се окажат вредни за организма ни. Ако сте решили да приемате и допълнителна добавка, важно е да се консултирате с лекар преди това.

Какво се случва с нас, когато спим с чорапи на краката си

• Храни, богати на омега-3;

Консумирайте няколко пъти в седмицата храни, богати на омега-3 мастни киселини. За предпочитане е да включвате в менюто си скумрия, сьомга, херинга, ленено семе, тиквено семе и други.

• Червено месо;

Специалистите съветват да похапвате колкото се може по-често агнешко, говеждо, дивеч, стафиди, магданоз, праз, чесън и други.

• Топла вода.

Избягвайте алкохол и кафе, както и студени храни и напитки. Някои хора се залъгват с това, че алкохолът предизвиква краткотраен ефект на затопляне. Истината е, че след консумацията му телесната температура се понижава.

Не е желателно също да се консумират храни и напитки, в които има консерванти и оцветители. Старайте се да консумирате изчистени продукти.

Внимателно подбирайте храните, които похапвате, ако искате да се преборите с проблема със студените крака!

Мария Стратиева
Мария Стратиева Отговорен редактор
Новините днес