Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

5 съвета на Петър Дънов за здравословно хранене

18 юли 2019, 11:04 часа

Петър Дънов, наричан още Беинса Дуно или Учителят от последователите си, е най-известният български духовен водач. Учителят добре е познавал хармонията между тялото и душата, а храненето е било главна тема в голяма част от неговите беседи.

В тях той казва, че хората ядат, но не разбират смисъла на храната, който е скрит в нея.

Според Петър Дънов и учението на Бялото братство, което той създава, храненето не е само физически процес, но в него има и духовна част. То е наука за трансформиране на енергиите от едно състояние в друго, на грубата енергия в умствена. И още: храненето е цикъл подобен на кръговрата на живота.

За вегетарианството Дънов казва, че това е неправилно схващане за диета. Природата е дала на всеки това, от което се нуждае и не бива изкуствено да се ограничава. Всеки трябва да избере подходящата за себе си храна, която е най-добра за здравето му.

Ето какво съветва той хората за здравословното хранене:

1. Силата на храната е в качеството, а не в количеството.

2. Спирате да ядете, когато ви е най-приятно - в стомаха трябва да има място за поне още 20 хапки, за да може свободно да храносмила.

3. Многото ядене изтощава човешкия организъм.

4. Ще се храните вечер преди да е залязло слънцето, а сутрин никога няма да ядете преди да е изгряло.

5. След плодове никога не пийте нито студена, нито топла вода. Преди ядене можете да пиете вода, но веднага след ядене не се позволява.

Александър Коларов
Александър Коларов Отговорен редактор
Новините днес