Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

4 правила за пиене на вода, с които ще отслабнете!

22 юли 2021, 23:55 часа

Не е нужно да търсите някакви вълшебни формули за отслабване – разковничето е пред вас. Вода е най-евтиното и безопасно средство за отслабнете. Познати са различни начини на консумация и количество, за да има ефект. Ето как лесно можете да свалите 10 килограма.

Освен да отслабнете, с този метод ще успеете да премахнете известно количество от бръчките, тъмните сенки под очите и уморения вид.

Ако се съобразявате с изготвения план, не само ще се радвате на по елегантна фигура, но и ще премахнете подпухването, целулита и ще трансформирате вашите лице и тяло.

Как да отслабнете с вода

Много от процесите в организма се забавят значително, когато се консумира ограничено количество вода. Бавният метаболизъм причинява трупането на излишни килограми.

Можете да продължите да се храните както обичате, но нека вечерята да е лека. Подходящи за целта са риба, пиле, млечни продукти, яйца или зеленчуци.

Ограничения не е нужно да си налагате. Само трябва да консумирате определено количество вода през деня.

Ето 3 правила, с които трябва да се съобразите:

1. Не стартирайте още в началото с пиенето на 3 литра вода. Правете го постепенно.

2. Всеки ден увеличавайте количеството вода с по една чаша

3. Времето, в което да пиете вода:

Правете това около половин час преди хранене. Количеството да не е над 200 мл. Най-добре е по 100 – 150 мл.

Пийте толкова пъти, колкото пожелаете през деня.

Количество вода

Много източници посочват какво количество вода е препоръчително на ден да се консумира. Някои от нас смятат, че е нужно да изпиват 4-5 литра на ден. На тези, които не са активни спортисти, 3 литра вода дневно ще са им съвсем достатъчни. Трябва да се знае, че прекаляването с пиенето на вода не води до нищо добро.

Следете непрекъснато как се чувствате докато пиете указаното количество вода. За някои хора е достатъчно да консумират не повече от литър и половина или два на ден.

Тялото ви само ще ви покаже.

Можете да слагате ароматни добавки към водата.

За да направите водата по-привлекателна за вас, можете да добавите краставици, джинджифил, лимони, ябълка, според вашия вкус. Това вече не се води за чиста вода. Не че не трябва да пиете такива напитки, дори е необходимо, но те не влизат в дажбата ви чиста вода за деня.

Джинджифилът във водата стимулира метаболизма и топенето на мазнини. Добре е да се пие вечерта.

С тези съвети ще можете да се сбогувате с 5 до 10 килограма за един месец. Ще изчезнат отоците и ще изчистите токсините от тялото си.

Гергана Йорданова
Гергана Йорданова Отговорен редактор
Новините днес