Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

3 истини за раждането със секциото, които ТРЯБВА да знаеш

09 януари 2017, 13:51 часа

Все по-често днес естественото раждане отстъпва на Цезаровото сечение. Данните сочат, че над 40% от българките раждат със секцио. Част от тях сами решават, че искат това и се страхуват от естественото раждане. Друга част се вслушва във все по-честите съвети на лекарите, които препоръчват секциото.  

1. Все пак това е операция

Цезаровото сечение е сериозна операция, макар и да нямаме такава представа за него. И при секциото има риск както за майката, така и за бебето. Освен това докторите не разрешават на бащите да присъстват в залата, докато операцията тече, което не е така при естественото раждане.

2. Рискът за майката не приключва с напускатето на операционната

Както при всяка операция, докторите изчакват да мине упойката, а дотогава все още съществува риск за майката. Не много хора знаят, но по време на операцията майката е в СЪЗНАНИЕ и макар упокойката да действа силно, тя пак усеща разни движения и интервенции.

3. Възстановяването е по-дълго и болезнено, отколкото при естественото раждане

Първите седмици от новия живот на една майка могат да бъдат много изтощителни. Представете си колко грижи се полагат за отглеждането на едно бебе в първите дни от живота му. А сега си представете как една майка върши всичко това, но и с болките от операцията. Въпреки трудностите, майките са Герои и се справят с всичко, което животът им поднася.

И в крайна сметка всичко е добре, когато завършва добре...

Actualno.com
Actualno.com Отговорен редактор
Новините днес