Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

108 причини за наднормено тегло

27 юни 2012, 14:16 часа

Не е изненадващо, че да отслабнете е толкова трудно. Оказва се, че учените открили точно 108 причини да трупате излишни килограми.

Сред тях са гените, скуката и дори мързела да станеш и да смениш канала без дистанционно, съобщи БГНЕС. Неподходящите съвети от приятели също са причина за затлъстяване, както и желанието на всяка цена да хванете автобуса, вместо да ходите пеша.

И въпреки че някои фактори не може да се преборят, като например гените, има някои стъпки, които можете да предприемете, за да намалите риска от излишни килограми.

Факторите, допринасящи за наддаването на теглото, били разделени в седем групи - социални, психологически, пиене и хранене, физическа активност, околна среда, физиология, гледане на телевизия, работа на компютър и четене на списания.

В първата категория попадат неподходящите приятели. Дори да изглежда, че искат да ви помогнат, те ви блазнят с нездравословна храна и провалят всеки опит да спазвате диета.

Храненето пред телевизора води до преяждане, защото сериалите и предаванията често разсейват мозъка от сигналите за ситост, които изпраща мозъка.

Редактор: Десислава Симова

 

Валентин Стоев
Валентин Стоев Отговорен редактор
Новините днес