Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

По български - полицай взел два пъти подкуп от едни и същи хора

01 юни 2016, 07:50 часа • 1480 прочитания

Полицай от Харманли е с обвинение, защото взел два подкупа в разстояние на съвсем кратко време от едни и същи хора. Това е станало, след като служителят на реда спира два пъти една и съща кола заради нарушения.

Първият път полицаят взел 50 лв. от шофьора, а малко след това 20 лв. от спътника му. На 20 април полицаят М.П. спрял за проверка кола, шофирана от А.С. Мъжът бил без книжка и полицаят се усъмнил, че е пил. Служителят обаче нямал правомощия да му напише акт за нарушение, защото не бил от КАТ. Вместо да извика колегите си от КАТ, той взел 50 лв. от водача и му казал веднага да се маха от Харманли, пише в. "Сега".

Двамата спътници обаче отишли да пазаруват в денонощен магазин. На връщане ги спрял същият полицай. "Установено е, че А.М., който пътувал в лекия автомобил, дал на полицейския служител М.П. още 20 лв., които той поискал и приел като дар, за да продължат безпрепятствено пътя си", съобщават от прокуратурата. За случая се разбрало, когато А.М. и М.П. решили да се жалват и подали сигнал на 112. Полицаят е с най-леката мярка - подписка.

Снимка: Архив

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес