Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Рекордните 300 бегачи се обединиха в помощ на Лиза от Асеновград (СНИМКИ)

16 декември 2019, 11:55 часа • 4811 прочитания

Рекордните 300 участници и десетки доброволци се присъединиха към благородната кауза "Коледен крос 7" в подкрепа на Лизавета Иванова. Бегачите пробягаха 5-километровата дистанция от Централния площад "Академик Николай Хайтов" в Асеновград през Бачковско шосе до НПК Асенова крепост и обратно. Най-младият участник тази година бе на 2 г., а най-възрастният на 83 г., като участието бе безплатно за всички. Основната цел отново бе благотворителността.

Над 1 100 лева бяха събрани, които ще бъдат дарени за терапия на страдащата от "Множествена склероза" асеновградчанка Лизавета. Нейното лечение се провежда в клиника в Турция. Средства бяха дарени не само от участници, а и от случайни минувачи и от хора, дошли специално за това. В благородната инициатива се включиха цели класове от ученици с преподавателите си, членове на отбори и спортни клубове, родители с деца и индивидуални граждани не само от Асеновград, а и от Пловдив, Първомай, Димитровград, Стара Загора, Бургас, Плевен, Сливен, Пазарджик, Катуница, Червен, Избегли, Тополово.

"Инициативата е със спортна насоченост. Всички знаем, че спортът учи на дисциплина и приятелско отношение. Но ръка за ръка с него добавяме и благотворителността", обясни Мая Танева от Център за местни инициативи и развитие-Асеновград (ЦМИРА), който е част от организационния комитет на събитието.

Атанаска Маркова
Атанаска Маркова Отговорен редактор
Новините днес