Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Около 50 000 души посетиха "София диша", всяка година интересът се повишава

29 август 2016, 17:10 часа • 2056 прочитания

Няма как да кажем точна бройка на посещенията, но приблизително 45-50 000 човека посетиха фестивала „София диша”. Това каза творческият директор на фестивала „София диша” Стоян Николов.

„Всяка година интересът се повишава. Тази година имаше много повече посетители”, посочи той и допълни, че са били проведени доста голям брой социални инициативи и обществени каузи.

„Освен каузите, които бяха застъпени за всяка една от зоните, като „Не на насилието над деца”, подкрепата на хората в неравностойно положение, подкрепа на българските културно-творчески индустрии, на младите таланти, на здравословния начин на живот и спорт в града. Всяка една от каузите беше представена от самите участници и от различни организации, които се занимават с тези дейности специфично”, обясни творческият директор, цитиран от Фокус.

„Последната неделя затворихме част от бул. „Ал. Стамболийски” в частта му от църквата „Св. Неделя” до бул. „Христо Ботев”, където няма градски транспорт. Имаше лесни и алтернативни маршрути. Булевардът е успореден на бул. „Тодор Александров” и на ул. „Алабин”, коментира Стоян Николов.

„Мисля, че проблем за гражданите не беше създаден. Естествено, винаги има хора, които проявяват недоволство, но смятаме, че само за един неделен ден в август, проблемът не е кой знае какъв. Това се компенсира от многото фенове, които посетиха фестивала”, каза още той.

Десислава Любомирова
Десислава Любомирова Отговорен редактор
Новините днес