Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Какво обича светът в България?

31 октомври 2012, 10:04 часа • 30379 прочитания

Чували ли сте някога чужденец да говори на български? Не ви ли става винаги приятно от този факт? А представете си този човек не само да говори на български, но и да сподели колко много обича България!

"Ето това определено си заслужава да бъде видяно споделено", споделят организаторите на кампания "България за другите”

От там събраха (непрофесионални) клипчета с чужденци, които на български споделят какво най-много харесват в България.

Целта е да бъде монтирано видео послание, което чрез мащабна инициатива да се разпространи сред всички медии и социални мрежи тук и сред българските такива в чужбина. Неговото съдържание е от 15 специално подбрани клипове на чужденци, които в рамките на 30 секунди споделят нещо положително за страната ни на български език. Идеята е да се създаде иновативно видео лого на България.

Финалният клип ще започне своето разпространение в социалните мрежи, каналите за видео споделяне и мрежата от партньорски организации и общности на фондацията по целия свят на 31 октомври 2012.

"Видеото е много позитивно, цветно, младежко и пълно с ентусиазъм. Събрало е в себе си прекрасните български послания на чужденци от САЩ, Франция, Индия, Италия, Холандия, Русия, Перу, Румъния, Литва и други", споделят от "България за другите".

Първата част от проекта е озаглавена "Какво обичам в България"? и той ще е само началото на цялата "българска съвременна видео вълна", която по необикновен начин ще цели да докосне хора от целия свят и по своеобразен начин да създадде положителен имидж на България.

Адриана Димитрова
Адриана Димитрова Отговорен редактор
Новините днес