Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Деца-филантропи бяха отличени на Седмите награди "Заедно"

06 юли 2012, 12:29 часа • 5249 прочитания

Автор на снимката: АЛЕКСАНДЪР ТОМОВ

Вчера, на церемония в градината на Гранд хотел “София” за седми пореден път Фондация “Работилница за граждански инициативи” връчи своите наградит “Заедно”. Екипът на Фондацията благодари на всички гости, номинирани, участници в събитието и медийни партньори за съпричастността им към усилията на ФРГИ за развиване на филантропията и поощряване на добрите благотворителни практики в България.

Гости на събитието бяха популярни български личности, чуждестранни дипломати, журналисти и филантропи. Журито бе с председател омбудсманът на Р България г-н Константин Пенчев.

Водещият Камен Воденичаров откри събитието с обявяване на най-новата кампания на ФРГИ „Промени града”, която ще работи в 10 български града в рамките на една година. Лицата на кампанията, сред които Саша Безуханова и Иван Гарелов, дадоха своята подкрепа за новостартиращата инициатива, целяща набиране на средства за значими местни каузи в градовете Благоевград, Варна, Габрово, Лом, Пазарджик, Русе, София, Стара Загора, Чепеларе и Ямбол.

Церемонията по връчването на наградите „Заедно” продължи с отличаване на победителите по категории. Наградите бяха връчени от членове на журито, изпълнителният директор на ФРГИ Илияна Николова, както и заместник-посланика на посолството на Норвегия г-жа Дагфрид Йортхул.

Победителите:

- Най-добра кампания на НПО – Младежки обществен съвет “Тунджа” за за младежките благотворителни балове за набиране на фонд за стипендии на ученици и студенти от община Тунджа с високи постижения в образованието, спорта и културата, но с нисък социален статус

- Най-ефективна кампания – VIVACOM за кампанията „Жълти стотинки”

- Най-добро сътрудничество между бизнес и НПО –SAP и Екообщност за подобряване на градската среда в район Красно село, София

- Частен дарител с кауза – г-н Георги Стоименов за дарението за изграждане на ортопедична работилница в България

- Най-добра кампания – Райфайзен банк за кампанията «Избери за да помогнеш»

- Водещият Камен Воденичаров обяви и специалната награда, която ФРГИ връчи на тазгодишната церемония. С приза „Млад благотворител” бяха отличени 3-годишният Марти (Мартин Йорданов), 7-годишният му батко Гого (Георги Йорданов) и котката им Съни за дарените от тях средства за лечението на друго малко момче – Богдан.

Редактор: Георги Иванов

Адриана Димитрова
Адриана Димитрова Отговорен редактор
Новините днес