Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Българчета с медал след дебат за устойчивите градове на английски език

06 май 2016, 12:27 часа • 2246 прочитания

На международно състезание, проведено от британската организация Trust for Sustainable Living, български ученици се класираха в топ 10 на най-добрите есета на английски език на тема "Възможно ли е съществуването на устойчиви градове в света".

Възпитаниците на 128 СОУ "Алберт Айнщайн" в София - Надежда Димитрова и Александра Алексиева, се състезаваха с 834 ученици от 46 държави в света и извоюваха медал за България, както и международно признати сертификати. Нашите ученици, заедно с подготвилия ги учител - г-жа Десислава Огнянова, взеха участие в международен ученически дебат на тема „Устойчиви градове” и в церемония по връчване на наградите, които се състояха в Дубай, ОАЕ от 18 до 21 април, 2016 г.

Домакин на събитието беше английското училище Джумейра, което посрещна над 200 участници от целия свят, подготвилите ги учители, официални гости и родители. На този международен форум учениците представиха своите креативни идеи за устойчивост на градовете, обмениха знания с връстници от всички краища на света и почерпиха вдъхновение по въпроси, които касаят бъдещето на нашата планета.

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес