Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Зеленчуци, които да засадите в градината през АВГУСТ

18 юли 2023, 17:16 часа

Моркови

Август е чудесно време за засаждане на моркови. Това късно засяване ще ви осигури реколта през февруари, за да се радвате на свежи зеленчуци. Добрите градинари съветват да засявате навън в лека, плодородна почва, като добавяте оборски тор към почвата преди засаждане. Засадете бързо зреещи сортове моркови и се уверете, че ги събирате, преди земята да измръзне.

Ето как да засадим градина ДОРИ и през АВГУСТ

Колраби

Нещо ново, което да опитате в своята градина и да засадите през август – това е колраби. Част е от семейството на зелето и има мек, сладък вкус, което го прави чудесен избор и за трапезата.

Август е оптималното време за засаждане както на зелените, така и на по-издръжливите лилави сортове. Така ще си осигурите реколта през зимата. Осигурете слънчево място и плодородна почва, за да чувства добре.

Преди да засадите подгответе мястото, като премахнете плевелите и направите малък изкоп. Полейте и засадете семената на тънко, като ги покривате с почва. Колрабито издържа на замръзване.

Как да се грижим за градината през АВГУСТ?

Пролетно зеле

Пролетното зеле е още една култура, която да засадите през август. Имайте предвид, че то заема много място и трябва да планирате повече пространство. Имате нужда от 45-50 см разстояние между отделните култури. Също така е наложително семената да не се оставят да изсъхнат и да бъдат добре защитени през целия период на отглеждане. Покрийте пролетните зелеви растения с фина мрежа, за да осигурите защита от зелева коренова муха и бели пеперуди.

 

Сашка Христова
Сашка Христова Отговорен редактор
Новините днес