Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Засадете това до малините за богата реколта

03 април 2022, 17:15 часа

За богата реколта от малини не е достатъчно само да се грижите добре за малиновите храсти. Също така е необходимо да изберете правилните "съседи" на малините, които ще обогатят почвата с полезни вещества.

Често градинарите се сблъскват с още един проблем - малиновите храсти растат много бързо и развиват здрава коренова система, но сметка на това реколтата е оскъдна. Буйният растеж на малините може да създаде проблем за други култури в градината.

Решението на всички тези проблеми е правилния избор на  "съседи" за малините, които няма да позволят на корените им да растат прекалено много и ще гарантират богата реколта.

4 грешки, които съсипват реколтата на малините

1. Засаждане на киселец до малините

Засадете до малините жив плет от киселец. Благодарение на този метод ще се инхибира растежа на храстите, но същевременно с това реколтата им няма да пострада. 

2. Засаждане на фасул до малините

Тази култура възпира растежа малиновите храсти, но също така насища почвата с азот, който е от полза за плодовете и останалите култури в градината.

Направете това с малините през пролетта, за да имате богата реколта

3. Засаждане на метлица до малините

Този плевел със силна коренова система и това е значителен недостатък. След като веднъж го засадите в градината си ще ви е много трудно да го премахнете. Така че много по-добре е да разчитате на някой от посочените по-горе методи. 

Таня Станоева
Таня Станоева Отговорен редактор
Новините днес