Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Заровете ТОВА под ябълката на есен и догодина за реколтата ще ви трябват чували

03 октомври 2023, 17:05 часа

Както всяка друга растителност, ябълките изискват специални грижи, за да дадат богата реколта от сочни и сладки плодове. Опитен градинар разкрива топ трик, който може да ви помогне да подобрите качеството и количеството на ябълките във вашата градина - желязото.

Желязото е от съществено значение за растежа и развитието на ябълките. Дефицитът на този важен елемент може да забави растежа на плодовете и да ги направи дребни и безвкусни. Дори може да доведе до изсъхване на фиданката.

Защо опитните градинари забиват ръждясали пирони в саксиите с цветя?

Опитните градинари знаят как да се справят с този проблем. Те използват стар, но ефективен градинарски трик - заравят няколко пирона под дървото с ябълки. Пироните не трябва да са нови и перфектни, точно обратното, трябва да са стари и ръждясали.

Резултатът от този метод е обогатяване на почвата с важни микроелементи, включително желязо. Това подобрява растежа на ябълките и гарантира богата реколта от сочни, едри и сладки плодове. Извършете тази процедура през есента и ще се наслаждавате на изобилни плодове от вашите ябълкови дръвчета догодина.

Денис Витанов
Денис Витанов Отговорен редактор
Новините днес