Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Забийте пирон в дървото и то ще даде много плод

29 юни 2021, 11:09 часа

Всеки градинар знае, че малките трикове дават най-добри резултати. Ако на двора си оглеждате няколко овощни дръвчета, то със сигурност ви е направило впечатление как в един момент плододайното растение престава да оправдава очакванията ви.

Има няколко начина, чрез които да го стимулирате. Един от тях е свързан с най-обикновен гвоздей – такъв, какъвто има във всеки един дом. Това е една изключително лесна процедура и в никакъв случай няма да навреди на дървото.

Забийте гвоздей в дървото и то ще даде много плодове!

Ще споделим обаче и някои други хитрини, от които да се възползвате в моментите, в които растенията имат забавяне в растежа и развитието си.

Ето какви са те:

• Английска сол за повече плод

Това е естествен минерал, добит от морската вода. Нужно е да направите разтвор от един литър топла вода и две супени лъжици сулфат. С получения разтвор започнете да пръскате растението веднъж на две седмици. Правете това през целия период от цъфтежа до обирането на плодовете.

• Няколко ръждиви пирона срещу пожълтели листа

Звучи изумително, но растенията, подобно на хората, също изпитват нужда от желязо и понякога то е дефицит. Този проблем лесно може да се реши като поставите няколко ръждиви пирона във вода и с получената смес да напръскате растението. Можете да сте сигурни, че ще сложите край на пожълтяването на листата и всичко ще си дойде на мястото.

• Сода срещу гъбични заболявания

Освен, че е ценена подправка в кулинарията, содата е също толкова полезна и за растенията. С нея съвсем лесно и безобидно можете да се справите с гъбичните инфекции. Нужно е да направите разтвор от 3 литра топла вода и 1 супена лъжица сода. С течността полейте обилно растението.

Това са едни от най-ценните трикове, благодарение на които ще се сдобиете с наистина добра реколта.

Мария Стратиева
Мария Стратиева Отговорен редактор
Новините днес