Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

За какво да внимаваме при отглеждане на грах в двора

16 юни 2024, 07:00 часа

Грахът е един от първите зеленчуци, които се садят на пролет и представлява популярен избор за много градинари. Вкусът на домашно отгледания грах не се сравнява с този от магазина. В тази статия ще разгледаме някои ключови аспекти за успешното отглеждане на грах във вашия двор.

7 селски трика да засадите грах, за да имате отлична реколта

Как да отглеждаме грах?

1. Засаждане и подготовка на почвата

Едно от първите неща, които трябва да направите, е да засадите граха възможно най-рано през пролетта. Подходящи месеци за засаждане са от февруари до април. Важно е да изберете слънчево място и да се уверите, че почвата е добре отцедена и подготвена с компост или оборски тор.

грах

2. Грижи по време на растежа

Грахът е плодородно растение, което обича влага, но не и претоварване с нея. Поливайте редовно, особено при сухо време, но внимавайте да не преливате почвата. След като грахът покълне, го подпомогнете да расте, като му осигурите нещо, на което да се опре.

ТОП съвети от добрите градинари при засяване на ГРАХ

3. Успешно събиране на реколтата

След около 60-70 дни от засяването, грахът би трябвало да бъде готов за събиране. Внимавайте да го берете, когато той е все още млад и нежен, за да се насладите на вкусния му вкус.

Отглеждането на грах в домашната градина е възможност да се насладим на свежи и вкусни плодове директно от нашия собствен двор. С правилната грижа и внимание към детайлите, можем да съберем богата реколта от този вкусен зеленчук, който ще допринесе за нашето здраве и благополучие.

Успех!

Денис Витанов
Денис Витанов Отговорен редактор
Новините днес