Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Всеки, който има орхидея трябва да знае ТОВА

27 септември 2023, 20:10 часа

Орхидеите могат да бъдат красиви, но и изключително капризни. Дори с най-добрите грижи, те понякога изсъхват и изглеждат безжизнени. Но има една тайна съставка, която ще направи вашата орхидея жива и буйно цъфтяща само след няколко дни. Това е лимоновия сок. Тази смес може да трансформира дори най-крехките и изсъхнали орхидеи в красиви цветя, от които да не можете да изместите поглед.

6 полезни съвета за отглеждане на ОРХИДЕИ у дома

Начин на приготвяне и приложение

За да приготвите този лек за орхидеите, смесете една супена лъжица лимонов сок или 2 грама лимонена киселина в литър вода. Разбъркайте сместта внимателно и използвайте този разтвор за поливане на орхидеята си. При поливането на орхидеята с лимоновия разтвор, трябва да спазвате две важни условия. Първо, разтворът трябва да попада само върху почвата, като листата и стъблото на растението трябва да останат сухи. Второ, в помещението, където се намира орхидеята, температурата не трябва да бъде по-ниска от 24 градуса. Ако температурата е по-ниска, вместо поливане, може да използвате разтвора за забърсване на листата на растението.

Орхидеи: Правилното поливане за здрав и красив цъфтеж

Поливане

Поливайте орхидеята си с лимонов разтвор веднъж седмично, но ако растението е жизнено и цъфти, можете да го правите веднъж месечно. Опитните цветари предлагат да комбинирате този метод с употребата на чеснова вода. Пресовайте 3 скилидки чесън, залейте ги с литър гореща вода и оставете да престоят за ден. След това филтрирайте течността и я разредете с вода в съотношение 1:3. Поливайте вашите орхидеи с тази чудотворна чеснова вода на всеки 3-4 седмици, за да ги направите здрави и красиви.

С този прост, но ефективен метод, вашите орхидеи ще се съживят и ще ви радват с изобилни цветове през цялата година.

Денис Витанов
Денис Витанов Отговорен редактор
Новините днес