Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

ТОП 5 стайни растения за вашия дом

20 септември 2023, 16:28 часа

Най-добрият начин да освежите дома си, да внесете нова енергия и цвят – е да добавите стайни растения към интериора си. Те не само са брилянтни за декоративни цели, но можете да разчитате на тях и за подобряване на здравето ви, осигуряване на чист въздух и подобряване на цялостното ви благосъстояние.

Изберете по-лесни за отглеждане, ако нямате много време да отделите, по-малки или по-големи спрямо пространството ви – вие избирате какво да краси дом ви. Има растения, които може да се отглеждат в банята или в тъмен коридор, както и такива, които предпочитат много светлина. Продължете да четете, за да разберете кой е нашият топ 5 за най-подходящи стайни растения.

Топ 5 стайни растения за вашия дом

Парично дърво

Паричното дърво е чудесно декоративно растение, което достига до 2 метра височина. Има интересен преплетен ствол и красива зеленина. Популярна идея е за офис подарък, тъй като се смята, че е символ на късмет и просперитет. Ще ви донесе късмет, ако го отглеждате у дома. Предпочита непряка слънчева светлина – поне шест часа на ден, като не трябва да се прекалява с поливането. Проверявайте почвата и ако е суха – тогава поливайте.

10-те най-издръжливи стайни растения, които процъфтяват и на тъмно

Филодендрони

Филодендрон е голям род цъфтящи растения от семейство Змиярникови. Името на растението произлиза от гръцките думи philo-, което означава "любов" и dendron - думата за "дърво". Има много видове, които се отглеждат като стайни и декоративни растения. Предпочита по-тъмни кътчета на вашия дом и не се нуждае от много поливане.

Китайско вечнозелено растение

Китайско вечнозелено растение е чудесен избор, ако търсите неангажиращо и безпроблемно растение. Има няколко основни правила за отглеждане, които трябва да следвате, и няма да имате други грижи. Растението се нуждае от поливане на всеки 5 до 10 дни (внимавайте за влажна почва) и слаба до ярка непряка слънчева светлина, за да се запази жизнеността му.

Най-популярните стайни растения, с които да създадете уют и красота

Орхидея

Орхидеята е много популярно, елегантно и красиво цвете за вашия дом. Не е трудно за отглеждане, но има определени специфики за поливане и светлина, с които да се съобразите. Не ги преполивайте - веднъж седмично ще е достатъчно, и осигурете ярка, непряка светлина.

Лилия на мира

Осигурете на растението достатъчно светлина и ще видите как техните лопатовидни цветя растат с пълна сила. Това тропическо растение се отличава с листа с дупки, които придават екзотична атмосфера. Нуждае се от умерено поливане и непряка светлина. Важно е да знаете, че растението е токсично за кучета и котки.

Сашка Христова
Сашка Христова Отговорен редактор
Новините днес