Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Спасете гроздето си от нападение на стършели и оси с ТОЗИ капан

07 септември 2023, 19:33 часа

Стършелите и осите са насекоми, които могат да предизвикат несгоди и болка, а в някои случаи дори да бъдат опасни при алергични реакции. Затова е важно да научите как да се предпазите от тях с помощта на един ефективен капан.

Изработка на капана

За да направите капан, който да привлече и заслужено да задържи стършелите и осите, вземете пластмасова бутилка с широко гърло и направете дупка в капачката й, достатъчно голяма, за да може насекомите да влязат вътре. Наполовина напълнете бутилката с различни сладки течности или вода със захар. Това ще привлече насекомите, които ще влязат в капана, но няма да могат да излязат от него.

Няма по-лесен начин да разкарате осите от гроздето ви!

Използвайте сапунена вода

За да усилите ефекта на капана си, поставете съдове със сапунена вода в двора си или до прозорците на дома си. Стършелите и осите често се бият помежду си и понякога падат във водата. Сапунът променя повърхностното напрежение на водата, така че насекомите не могат да се задържат на повърхността й и ще се удават в нея в рамките на няколко секунди.

С този капан и сапунена вода може да защитите гроздето си и другите растения от нежеланото нападение на стършели и оси, осигурявайки спокойствие и безопасност в градината си.

Денис Витанов
Денис Витанов Отговорен редактор
Новините днес