Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Полейте чушките с този разтвор и ще ги събирате в чували

02 август 2022, 10:44 часа

Английската сол е с богато съдържание на магнезий и сяра. Тя е водоразтворим кристал, който успява да транспортира калций до най-горните части на чушките. По този начин подпомага усвояването на хранителни вещества, от които растенията се нуждаят. Става въпрос основно за азот, сяра, фосфор и други.

Как да подхраните чушките с английска сол?

За да се радвате на богата реколта в края на сезона, препоръчително е да поливате чушките с разтвор от вода и английска сол. Към 4 литра вода се добавя една супена лъжица английска сол. Този разтвор се разбърква, за да може солта да се разтвори и след това с него се поливат растенията. Процедурата е желателно да се прави веднъж в месеца.

След такова подхранване, чушките растат като луди

Английската сол може да се използва и за пръскане на чушките. В един литър вода се разтваря около половин супена лъжица английска сол. Разтворът се разклаща и след това се пресипва в спрей бутилка. С него се пръскат листата на растенията. Тази процедура също е препоръчително да се прави веднъж в месеца.

Английската сол може да се използва и за наторяване на чушките. От нея се пръска около корените на растението. Така ще насърчите растежа на чушките и ще увеличите значително добива им.

Задължително опитайте подхранването с английска сол, ако искате в края на сезона да събирате чушките в чували.

Мария Стратиева
Мария Стратиева Отговорен редактор
Новините днес