Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Подходящи зеленчуци за засяване през ЮЛИ

11 юли 2023, 18:37 часа

Цвекло

Цвеклото е чудесно решение за засаждане във вашата зеленчукова градина, защото изисква ниска поддръжка и по-малко от 6 часа часа пряка слънчева светлина дневно с частична сянка следобед. Колкото повече слънце има за вашето цвекло, толкова по-бързо ще расте.

Почвата трябва е добре дренирана с pH между 6 и 8, като я поддръжате влажна. Цвеклото ще бъде готово за прибиране на реколтата от 50 до 80 дни след покълването.

СВЕЖА маруля за вкусни салати: Добри условия за успешна реколта

Моркови

Морковите са много добър избор, ако се чудите какво да засадите в зеленчуковата градина през юли. Семената трябва да се засяват директно на слънце до частична сянка. Почвата трябва да не съдържа камъни или предмети, които биха могли да попречат на растежа.

Можете да събирате моркови по всяко време между 55 и 100 дни след покълването. Ще забележите, че върховете на корените започват да се издигат от почвата и това е чудесен момент да ги дръпнете.

Маруля

Юли е чудесен избор за директна сеитба на меруля. Семената трябва да се засяват на слънце до частична сянка в добре дренирана, влажна почва с рН между 6 и 8. Трябва да осигурите сянка заради жаркото слънце на лятото.

Марулята расте бързо и ще можете да събирате реколта от 25 до 60 дни след покълването.

Градинарите споделят: Това е тайната за богата реколта от маруля

Репички

Репичките са бързо растящ зеленчук с ниска поддръжка, който е идеално допълнение към вашата градина, ако се чудите какво да добавите към нея през юли. Можете да засадите този зеленчук по всяко време през летния сезон.

Репичките изискват пълно слънце или на частична сянка в рохкава почва, за да могат корените им да се вкопаят. Почвата трябва да е с добър дренаж с pH между 6 и 8. Репичките ще бъдат готови за прибиране на реколтата от 20 до 60 дни след покълването.

Сашка Христова
Сашка Христова Отговорен редактор
Новините днес