Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Още сега подхранете чесъна с това, ако искате да образува големи глави

22 май 2023, 12:39 часа

Кой не обича да си похапва чесън? Този зеленчук може да бъде добавен към всякакви ястия, разядки, салати. Той не само придава завършен вкус на гозбите, но е и много полезен. С него можем лесно да преборим настинките и вирусите и да укрепим имунитета си.

Разбира се, всичко това се отнася най-вече за домашно отглеждания зеленчук. Ако искате да се възползвате от всичките свойства на този дар от природата, трябва сами да го отглеждате в градината си.

Това обаче съвсем не е всичко. Чесънът, както всички останали растения, се нуждае от определени грижи, за да може да се развива правилно и да се противопоставя на всички заболявания и вредители.

Подхранете пипера с това, ако искате ЕДРА реколта

За да са едри главите, добре е да предложите на зеленчука подходящо подхранване. Днес ще споделим с вас какво разказват опитните градинари. Те са категорични, че с едно такова подхранване чесновите глави ще са с големината на юмрук.

Как е правилно да подхранваме чесъна?

Повечето производители на зеленчуци се възползват от свойствата на азотосъдържащите торове. Ако обаче искате крайният резултат да надхвърли очакванията ви, трябва да наторите по един специален начин.

Разредете няколко супени лъжици амониев нитрат в кофа с вода.

Може да пробвате и с друг разтвор. Разредете 3 супени лъжици 10% амоняк в кофа с вода.

Тези два разтвора са подходящи не само за чесън, но и за лук. С тях се тори на вече влажна почва.

Задължително подхранете зеленчуците, ако искате щедра реколта.

Мария Стратиева
Мария Стратиева Отговорен редактор
Новините днес