Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Опитните градинари не изкореняват зелето и доматите

23 септември 2023, 14:33 часа

След успешното прибиране на реколтата през есента, опитните градинари често използват различни техники за поддържане на плодородието на почвата. Има един необичаен вариант, който мнозина използват - те не изкореняват зелето и доматите.

Използвайте тези естествени методи и ще се отървете от плевелите ЗАВИНАГИ!

Когато става дума за зелето, особено къснозрелите сортове, опитните градинари не го изкореняват след реколтата. Корените, оставащи в почвата, започват да гният и по този начин обогатяват почвата със съществени микроелементи. Гниенето на корените привлича земни червеи, които допълнително подобряват структурата на почвата. За да се използват и зелевите листа като естествен тор, те могат да се разпръснат по градината и след това да се вградят в почвата през пролетта.

Ето как да създадете градина, която не се нуждае от поливане и торене

Същата логика важи и за доматите, като някои градинари дори поливат корените с лекарства, които насърчават гниенето. Така гниещите корени на доматите обогатяват почвата и изпълняват ролята на зелен тор.

Чрез този необичаен метод, опитните градинари поддържат плодородието на почвата и гарантират успешни бъдещи реколти, без да изкореняват зелето и доматите.

Денис Витанов
Денис Витанов Отговорен редактор
Новините днес