Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Наторете стайните растения с тази подправка и те отново ще цъфнат

22 октомври 2023, 08:10 часа

Съществува една домашна тор, за която се знае, че е безкомпромисна, когато става въпрос за наторяване на всички стайни растения, включително мушкато, орхидеи, рози и други цветя.

Тя е лесна за приготвяне и най-хубавото е, че е натурална. Това означава, че няма да внасяте в дома си никакви химии и препарати, които да се налага да опазвате от деца и домашни любимци.

Преди да разкрием пред вас как сами можете да си приготвите тази тор, ще споделим, че благодарение на нея всяко едно цвете се регенерира и то бива защитено от опасни вредители и болести. С две думи „магическа смес“, която няма аналог.

Още: Сложете кислородна вода на растенията и вижте какво ще се случи

Как да приготвите перфектната тор за вашите стайни растения?

Споделяме с вас една изключително лесна рецепта, за която сме сигурни, че ще ни благодарите. Най-хубавото е, че направата на самата тор не отнема почти никакво време.

Нужни са ви:

  • Шепа люспи от лук
  • 5 дафинови листа

Още: Подгответе стайните растения за зимата: Ето как

Начин на приготвяне:

Сложете люспите от лук и дафиновите листа в буркан с вместимост от 1 литър. След това добавете вода, която е с температура около 70 градуса. Оставете сместа да се запарва в продължение на 6 часа. Прецедете и полейте растенията. Може с нея да пръскате и листата им. Резултатите ще са впечатляващи. Няма да повярвате, че подобна промяна е възможна.

Тази рецепта е споделена от опитен градинар, чиито стайни любимци са толкова красиви, че съвсем спокойно могат да бъдат част от някоя флорална изложба.

Как трябва да се грижим за стайните растения през зимата?

Още: Как да запазите цветята ви живи, когато не сте вкъщи

Едно от нещата е да осигурите максимално много светлина на стайните растения. За предпочитане е да им намерите място на перваза на прозореца. Там те ще се чувстват най-комфортно.

Поливането трябва да се разреди, както стана ясно, тъй като през зимата растенията не се нуждаят от много вода.

Почистването на жълтите корени и листа е задължително. Правете това периодично. Може да ползвате специална ножица, която трябва да се дезинфекцира, като по този начин се елиминира опасността от заразяване на растението и последвало унищожаване.

Разбира се съществуват още куп други съвети, свързани с отглеждането на стайни растения през зимата. Може да прочетете някои от останалите ни статии, в случай че не сме успели да обхванем всички въпроси, представляващи интерес за вас.

Мария Стратиева
Мария Стратиева Отговорен редактор
Новините днес