Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Направете това с малините и в края на сезона реколтата ще е ДВОЙНА!

20 май 2022, 11:39 часа

Малините са сред най-вкусните и полезни плодове. Тяхното отглеждане не е чак толкова сложно, но въпреки това тези храсти си имат своите специфични нужди, с които всеки градинар трябва да се съобрази, ако иска накрая реколтата да е още по-богата.

В днешната статия ще споделим с вас от какво се нуждаят малините и за какво трябва да се погрижите, така че в края на сезона да се насладите на изобилие от малки червени плодчета.

Полейте малините с този разтвор и реколтата ще е двойно по-богата

Как е правилно да се грижим за малините?

Имайте предвид, че корените на тези храсти са плитки и хоризонтално разположени в почвата, затова при копаене трябва да сте много внимателни. Ако ги засегнете и нараните, те много бързо ще изсъхнат.

Подхранването на плодовете е препоръчително да се извърши през есента, след събирането на реколтата или в началото на пролетта.

Когато забележите, че страничните разклонения са достигнали около 30-40 см дължина, премахнете ги. Това ще насърчи изключително много добива на малини.

Защо всички започнаха да ядат сушени МАЛИНИ и какви са ПОЛЗИТЕ от тях

Има и друга специфика, с която градинарите трябва да се съобразят. В никакъв случай не оставяйте листата и плевелите под храстите. Почиствайте ги редовно и разрохквайте почвата, но не прекалено много.

Азотният тор е изключително подходящ, когато става въпрос за подхранване на малини. Добре е да го ползвате в началото на пролетта. Една супена лъжица амониева селитра се разрежда в 10 литра вода. Разбъркайте, за да може да се разтвори и след това полейте с течността всеки един от храстите.

След като направите това, желателно е да посипете почвата с пепел за още по-пълноценно подхранване.

Как да си направим домашно малиново вино

Благодарение на едно такова наторяване, храстите ще дадат много повече плодове и в края на сезона ще се чувствате удовлетворени от себе си и грижите, които сте положили за малините.

Мария Стратиева
Мария Стратиева Отговорен редактор
Новините днес