Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Най-доброто място за засаждане на ГАРДЕНИЯ във вашата градина

22 май 2023, 15:33 часа

Гарденията е красиво и предпочитано цвете за домашната цветна градина, като почти няма съперници по красота и аромат. Със своите елегантни бели цветове и завладяващ аромат, това цвете е любимо сред градинарите. За да ви радва с буен цъфтеж и красиви цветове, трябва да осигурите правилното място, за да имате успех. Деликатното многогодишно растение изисква специфични условия на отглеждане, за да вирее.

Ако имате сенчеста градина - засадете ТЕЗИ цветя

Най-доброто място във вашата градина за засаждане на гардения

Цветята могат да понасят известна сянка, но се нуждаят от достатъчно слънчева светлина, за да цъфтят богато. Типът на почвата и нивата на pH имат голямо значение за растежа, тъй като гардениите предпочитат леко кисела, добре дренираща почва.

За да изберете най-доброто място за тези цветя вземете предвид фактори като модели на слънчева светлина, почвени условия и съществуващи растения. Само така ще създадете благоприятна среда.

За успех при отглеждането на гардения трябва да има баланс на слънчева светлина и сянка. Силното слънце може да изгори листата, най-доброто място би било това, което получава сутрешно слънце и следобедна сянка. Така цветето ще се възползва от топлината на слънцето, без да има среща с интензивната топлина.

Красива гардения във вашата градина: Засаждане и грижи

Изберете за гарденията място, което има естествен подслон – стена, ограда, защото сланата може да бъде пагубна за цветето. Избягвайте зони, склонни към замръзване, като например ниско разположени места във вашата градина. Трябва също така да оцените състава на почвата и нивата на pH, тъй като растенията гардения предпочитат добре дренираща почва с диапазон на pH от 5,0 до 6,0. Правилната подготовка на почвата поставя основата за здравословно развитие на корените и жизнеността на растенията.

 

Сашка Христова
Сашка Христова Отговорен редактор
Новините днес