Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Мушкатото ще разцъфне преди Нова година, ако направите ТОВА още сега

30 септември 2023, 10:00 часа

Мушкатото, със своята красота и непретенциозност, е обичано цвете сред мнозина. Освен че е прекрасно за декорация на дома и градината, то има и полезни свойства, като подобряване на въздуха и отблъскване на вредни насекоми. За да се насладите на обилен и продължителен цъфтеж през зимата, ви предоставяме някои важни съвети.

1. Подготовка на растението

Започнете подготовката на мушкатото през октомври, преди зимния сезон да настъпи. Ако го отглеждате в саксия, подменяйте почвата на всеки три години с по-плодородна. При пресаждане, използвайте стимулиращи лекарства, за да помогнете на цветето да се адаптира към новите условия.

Отглеждане на мушкатото: Буйни цветове и нула изсъхнали листа

2. Разумно поливане

Когато стигнете до зимата, намалете броя на поливанията на мушкатото на веднъж на всеки 4-5 дни. Този период е подходящ и за прилагане на стимулатори на растежа. Магнезиевият сулфат, разтворен във вода (10 грама на 3 литра вода), значително удължава цъфтежа на цветето и може да се прилага на всеки 2-3 седмици.

3. Добавете йод за подхранване

Важно е да помислите за подхранването на мушкатото с йод. Смесете две капки йод с литър вода и използвайте до 50 мл от разтвора при поливането на всяко растение. Този тор се прилага не повече от веднъж на седмица и половина.

Еликсирът за непрекъснат цъфтеж на мушкатото

Със следване на тези прости насоки вашето мушкато ще продължи да цъфти прекрасно през зимата и да ви радва с неговата красота.

Денис Витанов
Денис Витанов Отговорен редактор
Новините днес