Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Красивите стайни растения, които не изискват грижи

25 август 2023, 15:44 часа

Цветята са прекрасни, но неизбежно изискват грижи. Но има растения, които съчетават красота с лесна поддръжка. Дори ако нямате много време, може да имате зеленина и цветя в дома си. Ето няколко непретенциозни стайни растения, които ще ви зарадват със своята устойчивост и красота.

Сансевиерия 

Известна със своята непретенциозност, сансевиерията може да расте под почти всякакви условия. Не се нуждае от често поливане и светлина. Расте добре и на светло, и на тъмно място. Листата й съдържат запаси от влага, което я прави устойчива на по-дълъг период без вода.

15 стайни растения, които ще озарят спалнята ви

Восъчен бръшлян

Този вариант на бръшляна може да се справя и на по-малко светло място. Не изисква често поливане и може да оцелее няколко месеца без влага. Съчетава лесна грижа с красиви восъчни листа.

Красула

С месести листа, красулата задържа влага, позволявайки й да оцелее дълго време без поливане. Издържа на ниски температури и не изисква слънчева светлина. Правилната грижа включва поддържане на подходяща почва и разреждане на поливанията.

Това са най-полезните стайни растения, всеки лекар ги има в дома си

Хлорофитум (Къдрава Лента)

Хлорофитумът се справя както на суша, така и на влага, на светло и тъмно. Не изисква специални грижи и редовни пресаждания. Прекрасен за хората с ограничено време за грижи, но желание за зеленина в дома.

Бокарнея (Съчковец)

Бокарнеята е идеална за хора, които пътуват често. Не се нуждае от обилно поливане - веднъж на няколко седмици, но обилно. Запасите й от вода са изключителни, като тя оцелява дори в период на суша.

Каланхое

Каланхоето разцъфтява при разнообразни условия. Не изисква специални грижи и може да се развива и при по-ниските температури. Издръжливост и красота се обединяват в това стайно растение.

Денис Витанов
Денис Витанов Отговорен редактор
Новините днес