Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

КРАЙ на досадното плевене в градината, с тези прости селски трикове

11 април 2023, 11:24 часа

Ако имате градина, добре знаете какъв е проблемът с плевенето с настъпването на пролетта. Променливото пролетно време с дъжд и слънце е много благоприятно за поникването на трева.Всъщност много хора се радват на обилния растеж на всяка полезна култура. Въпреки това плевенето е неизбежна част от поддръжката на градината, тъй като то само пречи на растежа на културите и е ненужно.

Плевенето несъмнено е една от най-досадните задачи за стопаните. Съществува обаче широка гама от хербициди, както естествени, така и химически. В днешно време все повече хора практикуват чисто растениевъдство или т.нар. биологично земеделие, а ето и някои естествени начини за избавяне от плевелите.

Ако не искате краставиците да горчат, направете това при засаждането

Солена вода

Солената вода е чудесен начин да отложите работата по плевене на тревата. Просто разтворете 1 чаена лъжичка сол в 2 чаени лъжички гореща вода.

Когато водата изстине, поръсете малко от сместа около растенията. Не след дълго ще забележите, че тревата е спряла да пониква там.

Можете също така да поръсите сол директно върху нежеланите растения. Те няма да ви притесняват дълго време.

Солта не само ще убие плевелите, но и ще попие в повърхностния слой на почвата, като за известно време ще предотврати появата на нови плевели в този район.

Водка

Смесете 2 чаени лъжички вода с няколко капки течен сапун и 30 мл водка. Изсипете сместа в бутилка с пулверизатор и напръскайте зоната, където плевелите растат на слънце.

Така ще се отървете от тях завинаги. Няма смисъл да опитвате тази смес върху паразитни растения, растящи на сянка.

Натриев бикарбонат (сода)

Този продукт има много приложения, едно от които е борбата с плевелите.

Натриевият бикарбонат е идеален за борба с плевелите, които растат във фугите и пукнатините на пътните плочи.

Просто поръсете натриев бикарбонат върху плевелите и те ще спрат да растат.

Сложете от тази подправка в градината и доматите ще станат два пъти по-вкусни

Оцет

Изсипете оцет от бутилка в спрей бутилка. След това напръскайте с него плевелите, като се концентрирате основно върху кореновата им система.

Бъдете обаче много внимателни с този метод. Това е така, защото оцетът, за съжаление, може да има същия отрицателен ефект върху зеленчуците, засети в градината.

Ния Петрова
Ния Петрова Отговорен редактор
Новините днес