Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Кой да предположи, че с тази сладкарска подправка можем да излекуваме растенията

05 април 2022, 12:51 часа

Всеки един от нас се е сблъсквал отблизо с канелата. Това е една от най-ароматните подправки, използвани предимно в сладкарската индустрия. С нея успяваме да овкусим и редица напитки и да им предадем собствен почерк. Освен това подправката е изключително подходяща за лечението на растенията и за насърчаване тяхното естествено развитие.

Ето как можем да лекуваме растенията с канела:

Семена

Градинарите знаят, че семената могат да бъдат атакувани от най-различни заболявания. Ако искате да предотвратите подобно нещо, не се колебайте да използвате канела. Именно с тази подправка може да елиминирате гъбичките в почвата и да предпазите семената. Самият метод не е никак сложен. Нужна ви е една чаена лъжица от подправката, която да посипете върху повърхността на почвата.

6 ползи от канелата за растенията

Хормон на вкореняването

Ако искате най-накрая да премахнете всички онези химични продукти, спомагащи за стимулиране растежа на корените, време е да действате в тази посока. Вместо да ползвате препарати, закупени от магазина, може да поръсите почвата, непосредствено преди засаждането на растенията.

Репелент срещу мравки

Кафявият прах спомага и за прогонването на мравките от градината ви. Ако поръсите много малко количество канела около мравуняците, ще се отървете от тях веднъж завинаги.

Наранявания по растенията

На всеки му се е случвало да пореже растението от невнимание. Няма за какво да се чувствате виновни, вземете малко канелен прах и го посипете върху раната на растението. Така ще предотвратите появата на инфекция.

Стайни растения

С помощта на канелата лесно може да се отървете от мухъла по стайните растения. Ако поръсите една чаена лъжичка върху почвата в саксията, вашите растения ще ускорят значително процеса на растеж.

Възползвайте се от всички тези свойства на ароматната подправка и сами ще се уверите в нейното действие.

Мария Стратиева
Мария Стратиева Отговорен редактор
Новините днес