Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Кога цветарите обезателно поливат ОРХИДЕЯТА с чеснова вода?

09 юни 2022, 13:38 часа

Орхидеята е капризно цвете и вероятно на това се дължи липсата й във всеки дом. Въпреки изискванията, които растението има, то е толкова красиво, че човек е способен да ги пренебрегне.

Когато си купувате орхидея от магазин, задължително разговаряйте с човека, който ви я продава. Разпитайте подробно за всичките особености на вида. Така ще намалите риска от изсъхване, липса на цъфтеж и други неприятни последици.

Чували ли сте за чесновата вода и защо тя е толкова полезна за вашите орхидеи? Именно днес ще ви разкажем малко повече за тази естествена тор. Истината е, че опитните градинари задължително поливат орхидеите с чеснова вода, ако нещо с цветята не е наред.

Добавете тези 2 съставки към водата, с която поливате орхидеята, за да цъфти великолепно

Кога орхидеите се поливат с чеснова вода?

Благодарение на чесновата вода, напълно увехналата орхидея може да се съживи за по-малко от две седмици. Тази течност успява да стимулира растежа на корените.

Знаете, че в чесъна се съдържа голямо количество сяра и антиоксиданти. Този зеленчук притежава антибактериални и антивирусни свойства. Не само орхидеята, но и много други растения могат да бъдат спасени от болести, благодарение на чесъна.

Ето до какво може да доведе поливането с чесън:

• Чесновата вода стимулира цъфтежа на цветето;

• Естествен стимулатор на растежа;

• Чесънът се бори с вредителите в саксията;

• Чесънът се бори с гъбичките по растението;

• Чесновата вода се бори с вируси и бактерии;

• Бързо възстановяване след повторно пресаждане;

• Дезинфекцира почвата.

С тази паста орхидеите ви ще цъфтят на мига

Това са сред най-важните причини, заради които опитните градинари не пропускат да подхранят орхидеята с чеснова вода. Опитайте и сами ще се убедите в нейното полезно действие!

Мария Стратиева
Мария Стратиева Отговорен редактор
Новините днес