Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Канелата е не само ароматна подправка, но и скрит съюзник на всеки градинар

07 септември 2023, 08:45 часа

Канелата не само добавя вкус на вашите ястия, но също така има невероятни ползи за вашата градина. Нека погледнем как може канелата да подобри вашето растително царство.

Мощен антиоксидант и тор за растения

Канелата е известна със своите антиоксидантни свойства, които могат да помогнат за поддържане на вашите растения здрави и устойчиви. Тя съдържа полезни вещества, които подхранват растенията и ги предпазват от болести и вредители.

Кои са неподозираните странични ефекти от КАНЕЛАТА

Ускорява развитието на корените

Канелата може да бъде използвана като тор при засаждането на нови растения. Когато се нанася върху стъблото на растението, тя ускорява развитието на корените. Това помага на растението да се засажда по-добре и да расте по-здраво.

Вкореняване на резници

Ако искате да размножите растения чрез резници, канелата може да ви помогне. Просто потопете отрязъка в мед, след това в канела и го поставете в съд с вода. След няколко дни ще се появят корени, готови за пресаждане в почва.

Канелата - най-добрият приятел на растенията. Ето защо

Миризмата на канелата е нещо, което много насекоми не толерират. Използвайки канела в градината си, можете да се защитите от вредители, които атакуват вашите растения. Просто добавете канела директно към почвата или към използвания тор.

С канелата вие не само ще подобрите вкуса на своите ястия, но и ще имате по-здрави и красиви растения. Така че, не забравяйте да включите тази страхотна подправка в градинарската си рутина.

Денис Витанов
Денис Витанов Отговорен редактор
Новините днес