Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Как се подхранва дървото на парите за бърз и изобилен растеж?

12 септември 2023, 09:22 часа

Дървото на парите е популярно и обичано растение, което символизира просперитета и финансовото благоденствие. Този непретенциозен зелен приятел е обичан от градинарите и с правилната грижа ще расте по-бързо, и ще се покаже с по-месести листа и красиви цветове.

Разтвор с пепел

Един от методите за подхранване на дървото на парите е използването на разтвор с пепел. Просто разтворете 1/3 супена лъжица пепел в чаша вода и оставете разтвора да престои за 5-7 дни. След този период полейте вашето цвете с получения разтвор. Обикновено са достатъчни 100 мл от течността, за да осигурите добро подхранване на растението.

Дървото на парите ще привлече богатство в дома ви, ако направите това

Разтвор с мая

Друг метод за стимулиране на растежа на дървото на парите е подхранването с мая. Просто разредете 5 грама прясна мая в 500 мл вода и оставете течността да постои 24 часа. След този период, използвайте разтвора за поливане на растението. Маята ще помогне на цветето да расте по-бързо и да развие по-месести листа, които са символ на здраве и изобилие.

С тези два прости метода за подхранване вашето дърво на парите ще продължи да расте здраво и ще ви радва с изобилни листа и красиви цветове.

Денис Витанов
Денис Витанов Отговорен редактор
Новините днес