Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Как да засадите малини у дома? Опитайте с този трик с хартия! (ВИДЕО)

28 май 2024, 16:22 часа

Малините са вкусни и здравословни, а най-хубавото е, че можете да ги отглеждате на балкона или дори на перваза на прозореца. Един трик, споделен от градинар от TikTok, ще ви бъде от голяма полза! Трябва ви само едно нещо, което вероятно вече имате вкъщи и няколко малини.

Плодовете от вашата домашна градина са не само по-евтини, но и имат много по-добър вкус, защото все пак сте ги отгледали сами. Удовлетворението е огромно, така че си струва усилието. Особено, когато не изисква никакви специални градинарски умения или оборудване. Убедете се сами!

Още: Розите цъфтят като луди с това евтино лекарство от аптеката

Как да засадите малини у дома?

Известният градинар и автор на много книги за растенията Саймън Акеройд сподели своя метод за домашни малини в социалните мрежи. Всичко, което трябва да направите, е да купите плодове от супермаркета или от пазара и след това да намачкате част от тях върху хартиена кърпа или обикновена салфетка. Можете да използвате обикновена лъжица за това.

Мачкайте, докато малиновите семена излязат от пулпата. След това напълнете с пръст например пластмасова кутийка от плодове от супермаркета (може да е същата, с която сте купили малините), поставете хартията със семена и след това внимателно покрийте с малко количество пръст.

Поставете съда на слънчево място, например на балкон или на перваза, и поливайте редовно. Когато растенията започнат да поникват е време да ги разсадите в по-големи саксии или сандъчета. Разбира се, ако разполагате с градина или двор, можете да разкъсате кърпата със семената на парчета и да ги засадите направо в земята. След това всичко, което трябва да направите, е да се наслаждавате на малините.

Още: Поръсете с канела градината си и вижте какво ще се случи

 

Елица Христова
Елица Христова Отговорен редактор
Новините днес