Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Как да премахнем плевелите в жегите - 9 доказани метода

16 август 2023, 09:22 часа

Плевелите могат да бъдат наистина неприятни за вашия градински рай. Ако искате да се насладите на здрава реколта и красив двор, е време да се изправите срещу този неприятен враг. Ето деветте най-ефективни начина за премахване на плевелите:

1. Сода за хляб - чист и екологичен метод

Содата за хляб е отличен начин да се справите с плевелите. Просто разпръснете сода на засегнатите места и вижте как плевелите изчезват. Този метод е идеален за поддържане на околната среда чиста.

2. Сол - просто и ефикасно

Смес от сол и вода е друг начин да се справите с плевелите. Пръснете тази смес върху плевелите, и те няма да устоят на водната атака. Просто помнете да бъдете внимателни, защото солта може да увреди и други растения.

Полезните плевели в градината. Ето кои са те

3. Алкохол и вода - неочакван метод

Алкохолът може да бъде използван за борба с плевелите. Смесете вода, водка и малко течен препарат за миене на съдове. Напръскайте тази смес върху плевелите и ги изгонете.

4. Специална смес - ефикасна борба

Създайте смес от сол, оцет, препарат за миене на съдове и цитрусово масло. Тази комбинация е чудесен начин да се справите с плевелите. Пръскайте я върху тях и вижте резултатите.

Без повече плевели в градината! Отървете се от тях мигновено

5. Превантивни мерки с царевично брашно

Царевичното брашно може да бъде превантивен метод за борба с плевелите. Разпределете го по повърхността и ще забравите какво са плевелите.

6. Подова настилка или мулч - ефективно и практично

Използвайте вестници или друг материал като мулч, за да задушите плевелите. Този метод е доста ефективен и практичен за поддържане на вашата градина.

10 начина да се отървете от плевелите в градината

7. Засадете трева - най-добрият начин

Добре подготвена тревна покривка е ключът към борба с плевелите. Плътната тревна покривка ще предотврати растежа на плевели и ще ви даде красив и поддържан двор.

8. Извадете плевелите с корена

Използвайте остър инструмент и ръкавици, за да изтръгнете плевелите с корена. Това може да е трудна работа, но е ефективен начин да се справите с тях.

Как да използваме плевелите в градината за полезни цели?

9. Вряща вода - просто и безопасно

Изсипете вряла вода върху плевелите и те ще започнат да увяхват. Това е безопасен, прост и ефективен начин да се борите с плевелите.

Бъдете на върха на градинарските предизвикателства и следвайте тези съвети, за да имате красива и здрава градина без досадните плевели.

Денис Витанов
Денис Витанов Отговорен редактор
Новините днес