Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Как да поливате орхидеите през зимата?

04 октомври 2023, 12:55 часа

През зимата орхидеите изискват специални грижи, за да продължат да цъфтят здрави и красиви. Много хора обаче допускат грешки при поливането им, които могат да доведат до сериозни проблеми. Ето няколко важни насоки, за това как да ги поливате правилно и да се наслаждавате на техните красиви цветове през зимата.

1. Поливане

През зимата орхидеите изискват по-малко вода, отколкото през останалата част от годината. Не потапяйте цялото растение във вода. Вместо това потопете само част от него в хладка питейна вода за не повече от 10 минути и след това оставете корените да се отцедят.

За да цъфтят и не измръзват орхидеите през зимата, поливайте ги по този начин

2. Влажност

Зимата може да бъде суха, което не е подходящо за орхидеите. Поставете купа с вода в близост до цветето, за да поддържате влажността на околната среда. Но помнете, че орхидеите не обичат пряка вода върху листата или цветовете им.

3. Светлина

Орхидеите обичат светлина, но не прекомерна. Поставете ги на място, където получават достатъчно светлина, но избягвайте пряка слънчева светлина, която може да ги изгори.

Внимавайте при поливането на орхидеята през зимата – ето защо

Следвайки тези съвети ще предпазите орхидеите си от измръзване и ще наслаждавате на техните прекрасни цветове през зимата.

Денис Витанов
Денис Витанов Отговорен редактор
Новините днес