Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Използване на стари вестници и картон в градината - С какво са полезни?

12 юни 2023, 16:33 часа

Не изхвърляйте старите вестници! Те могат да бъдат много полезни във вашата градина. Поради стремежа ми към икономия, нищо не се изхвърля в моя дом, включително вестниците и остатъците от хартия и картон. Използвам ги като мулч, който предпазва градината от плевели и ме спасява от мъчителното плевене. Освен това вестниците и картона имат и друг "страничен ефект" - задържат влагата по-дълго време, което е от голямо значение, особено при слънчеви дни.

Защо всички започнаха да заравят мокри ВЕСТНИЦИ в градините си

Подготовка на вестниците и картона:

Преди да ги използвате, трябва да подготвите вестниците и хартията. Накиснете ги във вода и, когато станат мокри, наслоете ги в пет слоя върху земята. Един от най-удобните начини да го направите е да накиснете всяка вестник поотделно в кофа с вода. След като подредите вестниците, поръсете ги с тънък слой почва, за да не изсъхнат или да отлетят. След това можете да използвате градински нож за засаждане на разсад на домати, пипер, патладжан, лук и други.

Дебелият слой от вестници ще спре слънцето да прониква дълбоко, а плевелите, които се появят сред разсада, ще загинат. Малките плевели, които се появят в горния слой на почвата, могат лесно да бъдат отстранени.

Денис Витанов
Денис Витанов Отговорен редактор
Новините днес