Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Ето как да се отървете от ОСИТЕ, без да ги нараните

18 август 2023, 18:33 часа

Осите могат да бъдат неприятни гости във вашата градина, но те играят важна роля в баланса на екосистемата. Защо да не използваме един прост трик, който не само ще ви предпази от осите, но и ще спомогне за контролиране на други вредители? Ето как да се отървете от осите без да ги нараните.

Ролята на осите и необходимостта от контрол

Осите са полезни, тъй като контролират популацията на други вредители в градината. Те са натуралистични хищници, които се хранят с насекоми като листни въшки и бръмбари. Въпреки това, присъствието им може да бъде неприятно, особено ако се събират около храната и напитките, които приготвяте на открито. Ето един метод, който ще ви помогне да се отървете от осите без да ги убивате.

Сложете това в градината и осите няма да доближат гроздето

Прост трик с пластмасова бутилка

За да използвате този метод, ви е необходима пластмасова бутилка. Отрежете горната част, така че да се получи малка фуния, а долната част да изглежда като "чаша". В долната част на бутилката излейте малко захарен сироп. След това поставете фунията с шията надолу в съдържанието на бутилката. Сладката миризма на сиропа ще привлече осите, които няма да могат да излязат от бутилката.

Този метод е ефективен и природен начин да се предпазите от осите, като същевременно поддържате баланса на вашата градина. Осите ще бъдат привлечени от сиропа, но няма да представляват заплаха за вас и вашите гости. Това е един етичен начин да решите проблема с осите в градината си.

Осите няма да доближат градината ви, ако направите това

Запазете този прост и ефективен метод в арсенала си при грижата за градината. Ще се наслаждавате на красива и спокойна атмосфера на открито, без да се тревожите за осите.

Забележка: Важно е да се гарантира, че сиропът и бутилката са извън достъпа на деца и домашни животни. Този метод е предназначен за привличане и отдалечаване на осите, без да ги убива.

Денис Витанов
Денис Витанов Отговорен редактор
Новините днес