Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Есенни цъфтежи: Ето на кои растения да заложите този сезон

20 ноември 2023, 16:33 часа

Цъфтящите растения през есента дават настроение и щастие през по-студените дни. Чудесно предложение са за вашия дом или дворно пространство. Продължете да четете, за да разберете на кои растения да заложите, за да се радвате на красотата и нежността на техните цъфтежи.

Растения, които цъфтят през есента

Хризантема

Хризантемите започват да цъфтят през октомври. През този месец има достатъчно цветя, но след първите ноемврийски студове хризантемите са звездите в градината. Имат чудесни цветове и приятен аромат.

Стайни растения, които ще ви радват през ЕСЕНТА

Кливия Цитрина

Това растение най-добре цъфти през ноември и през цялата зима, освен ако времето не е особено лошо. Мирише божествено и разнася аромата си из градината. Не се смята за напълно издръжлива.

Биденс

Това е късно цъфтящо и високо многогодишно растение. Дава прекрасен пейзаж през ноемврийските дни. Съцветието има форма на кошница, а цветчетата са звездовидни, средно големи по размер. Различните сортове предлагат цветове в яркожълто, златисто и бяло. Могат да се засеят в саксии или висящи кошници. Отглеждат се много лесно – имат нужда от достатъчно слънчева светлина и умерено поливане.

Есенни стайни растения за чудесен домашен интериор

Клематис

Цъфтежът при това растение започва от ранна пролет чак до късна есен – така че може да се наслаждавате на цветовете много дълго време. Това е енергично растение, което нараства много бързо, но има сортове, които растат сравнително бавно и са по-подходящи за малки градини. Засаждат се през пролетта или началото на есента, като трябва да се подрязват редовно според времето.

Циклама

Цикламата е популярно и харесвано цвете за отглеждане. Произлиза от Мала Азия, където се среща по хладни и сенчести места. Предлага се в 15 разновидности, така че може да изберете спрямо предпочитанията си, но трябва да обърнете специално внимание на цветето, тъй като се отглежда по-трудно и изисква грижи. Пазете я от пряка слънчева светлина, дръжте я на по-хладни температури, поливайте, след като почвата е почти изсъхнала.

Сашка Христова
Сашка Христова Отговорен редактор
Новините днес