Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Едно пръскане и забравяте за плевелите - ето с какво

03 септември 2023, 13:48 часа

Премахването на плевелите може да бъде уморително и неприятно задължение за всеки градинар. Те се размножават бързо и се конкурират за вода и хранителни вещества с вашите култури. Резултатът е увяхване на растенията и понижаване на реколтата. 

Но какво ще кажете, ако имаме решение, което изисква само едно пръскане, за да забравите за плевелите? Ето какво ще ви трябва: 250 мл вода, 50 грама оцет, ½ супена лъжица сол и 1-2 капки течен сапун. Просто смесете тези съставки и готовият разтвор готови да се пръсне върху плевелите.

Излейте това върху плевелите в двора. Няма да ги видите повече

Важно: При приготвянето и използването на разтвора, бъдете внимателни и го държете далеч от вашите градински култури, за да предотвратите случайно увреждане на растенията.

Плевелите ще изчезнат след само едно пръскане

Този разтвор се оказва магичен. Просто напръскайте плевелите с него и ги оставете да се мъчат. Дори едно единствено пръскане с този разтвор ще предпази вашата градина от ненужни гости през цялото лято. Превръщайки борбата с плевелите в прост процес с едно пръскане, ще имате повече време да се наслаждавате на вашата градина. Разтворът за унищожаване на плевели след едно пръскане ще ви спести усилия и ще гарантира чистотата на вашата градинска зона.

Денис Витанов
Денис Витанов Отговорен редактор
Новините днес