Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Добрата грижа за моравата през есента

12 септември 2023, 16:56 часа

Цяло лято моравата краси двора ви със зеленината си, без да изисква много внимание, но сега е ваш ред да се погрижите за нея. Продължете да четете, за да разберете как да се грижите за тревните площи през есента.

Как да се грижим за тревните площи през есента?

Есенната грижа за моравата е от решаващо значение за поддържането на красив преден двор. Ще трябва да промените грижите, за да отговарят на новия сезон.

Грешки, които да избегнете при започване на МОРАВА във вашия двор

Поливане – Когато се грижите за есенните тревни площи, внимавайте с напояването. През сухото, горещо лято сте поливали обилно, но сега времето се променя и не е нужно толкова много да напоявате тревните площи. Не спирайте поливането рязко, а го направете постепенно. Трябва да поддържате минимално напояване през цялата зима, освен ако не живеете в район с много и обилни валежи.

Косене – Косенето на моравата продължава и през есента. За последното косене преди зимата, отрежете тревите от хладния сезон на 6 см и тревите от топлия сезон между 4-5 см. Това е важна част от поддръжката на моравата през есента.

Как да си отгледате морава с лайки?

Мулчиране на листа – Листата, които са паднали върху вашата трева от дърветата, не е необходимо да ги гребете и изгаряте. За да се погрижите за тревните площи през есента, използвайте косачка за мулчиране, за да настържете листата на малки парченца. Оставете ги на място, за да предпазите и подхраните моравата си през зимата.

Торене – Есенната грижа за моравата включва подхранване на моравата. Използвате гранулиран тор с бавно освобождаване.

Засяване – Ако моравата ви има празни места и искате да ги запълните, можете да я засадите отново като част от поддръжката на моравата през есента. Земята все още е достатъчно топла, за да покълнат тревни семена.

 

Сашка Христова
Сашка Христова Отговорен редактор
Новините днес