Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Цариците на есента: ТОП 5 стайни растения

20 ноември 2023, 15:38 часа

През есента температурите спадат, слънчевата светлина намалява и всичко това слага край на работата в градината, но все пак остава грижата за стайните растения. Ако искате да си създадете настроение и през по-студените месеци – заложете на някои от тези цветя, които се справят много добре през есента и внасят настроение в дома.

Стайни растения за есента

Калатея

Калатея е част от семейството на „молитвените растения“, Marantaceae, като предлага чудесна шарена зеленина, като е подходяща за домове с домашни любимци. Тези растения са много интересни, защото движат листата си нагоре през нощта и ги спускат през деня според циркадния ритъм. Предпочитат средна до ярка светлина, но могат да понасят и непряка светлина. Поливайте веднъж на 1-2 седмици.

Есенни стайни растения за чудесен домашен интериор

Змийско растение

Ако нямате много време, което да отделите в грижа за стайните растения, може да заложите на цвете с минимална поддръжка, като змийското растение. Може да го оставите само за няколко седмици, като това няма да му навреди. Тези лесни растения също не изискват интензивна светлина или често поливане, като имат малко проблеми с насекомите. Растението ще допринесе за по-чист въздух у дома и ще внесе настроение.

Антуриум

Растението произлиза от Централна и Южна Америка и също е едно от най-подходящите стайни растения за закрити пространства.

За най-добри резултати засадете вашия антуриум в добре дренираща почва и контейнер с добър дренаж. Почвата не бива да се поддържа мокра, така че избягвайте преполиване. Предпочита непряка слънчева светлина.

Стайни растения, които ще ви радват през ЕСЕНТА

Кротон

Кротонът е растение, което произлиза от голям род цъфтящи растения от семейство Млечкови. Произхожда от горите на Югоизточна Азия и Океания. Не изисква почти никаква поддръжа, а ще ви зарадва с есенни цветове.

Ако имате малки деца или домашни любимци, трябва да внимавате, защото всяка част от това растение е отровна, особено семената.

Бромелия

Бромелията ще внесе екзотично усещане към вашето пространство, като предлага уникална текстура и живи цветове. Отглежда се много лесно – има нужда от средна до ярка светлина и вирее в плитки саксии.

Сашка Христова
Сашка Христова Отговорен редактор
Новините днес