Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Ако покриете почвата с това, реколтата от ЯГОДИ ще е ДВОЙНА

27 май 2023, 08:38 часа

Ягодите са сред най-желаните плодове. Сочни, сладки, вкусни, те са предпочитани както от малки, така и от големи.

Разбира се, няма нищо по-хубаво от домашно отглеждани ягоди. Така сме сигурни, че са в пъти по-полезни от онези, закупени от магазина. Освен това знаем, че са отглеждано по природосъобразен начин.

Съществуват не малко специфики, свързани с отглеждането на ягоди в градината ни. Трябва да знаем как правилно да ги третираме, ако искаме реколтата да е наистина богата. Именно за това днес ще си поговорим за ягодите и грижите за тях.

Какво трябва да направим, ако искаме богата реколта от ягоди?

Тази култура е лесна за отглеждане, въпреки това обаче е нужно да сме запознати с тайните на богатия добив.

Трябва ли да режем мустачките на ягодите? Това всеки градинар трябва да го знае!

За да похапвате цяло лято домашни плодове, е препоръчително да покриете почвата около растенията с черно покритие. С тази техника можем да се справим с два проблема едновременно - запазваме влагата и се отърваваме от плевелите.

Преди да се постави самото покритие, трябва да се разрохне почвата. Към края на месец август покриете се отстранява. Този метод позволява добивът да нарасне с 50-60%.

Нужно е също излишните листа да се отстраняват периодично. Ако искате плодовете да са още по-червени, сладки и големи, преди началото на зреене трябва да се отстранят половината от листата.

Най-важно е да се изрежат онези листа, които покриват плодовете и пречат на слънчевите лъчи да достигнат до тях.

Поливането е поредното нещо, за което да се замислите. С редовно поливане реколтата се увеличава. Минимум веднъж на две седмици трябва да правите това. Когато оберете реколтата, също полейте растенията, за да може следващото лято добивът да е богат.

Опитните градинари са на мнение, че ако на една и съща площ растат различни видове ягоди, реколтата ще е много по-богата.

Мария Стратиева
Мария Стратиева Отговорен редактор
Новините днес