Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Ако мушкатото не цъфти, още сега го подхранете с тази тор!

08 юни 2022, 14:34 часа

Мушкатото е сред най-любимите ни растения. Това цвете успява да украси всеки един перваз или градина. Ароматът му е специфичен и ни връща в детството. Растението не се нуждае от кой знае какви грижи, за да ни радва с цветовете си. Трябва да сме наясно къде да го поставим, за да се чувства най-комфортно, както и коя тор е най-подходяща за него.

Вместо да купувате готови препарати от магазина, най-добре сами да си приготвите тор за възстановяването на мушкатото. Ще ви предложим няколко рецепти, с които да предизвикате обилен цъфтеж.

Ето как най-лесно да накарате мушкатото да цъфне:

Тор с йод и кислородна вода

Мушкатото е особен почитател на тази тор. Приготвянето й е изключително лесно. Нужно е в литър вода да разтворите 2 капки йод и 1 мл кислородна вода. Този разтвор е подходящ както за корените на цветето, така и за пръскане по листата. С него мушкатото ще цъфти обилно и целогодишно. Буквално няма да го познаете.

Ако искате да подмладите старото МУШКАТО, незабавно направете ето това

Наторяване със захар

Сладкарската съставка е следващото, с което може да подхраните растенията в саксията си. Поръсете почвата около мушкатото с една лъжица обикновена кристална захар. Не след дълго положителните резултати ще са налице и вашето цвете ще е отрупано с цветове.

Подхранване с мая

Маята се е доказала като перфектната тор за почти всяко растение. За да подхраните добре мушкатото, ще са ви нужни 2 грама мая, които да разтворите в литър вода и да оставите сместа на топло място. Ако желаете, може да добавите и една лъжица захар. Тази смес влияе изключително благоприятно на растенията в саксията. Те ще се отрупат с цветове и зеленина.

Грижете се за вашите цветя, ако искате да ви радват с ухание и багри!

Мария Стратиева
Мария Стратиева Отговорен редактор
Новините днес