Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Ако искате тази година градината ви да е отрупана с МАЛИНИ и КАСИС, приложете тези 4 хитрини

28 април 2022, 09:40 часа

Опитен градинар сподели тайната за отглеждането на богата реколта от малини и касис. С помощта на тези 4 хитрини тазгодишната реколта ще е задоволителна и ще имате възможността да се наситите на полезните действия и вкусови качества на плодовете.

Запомнете, че повишаването на производителността на малините се постига през втората година, а при касиса – през третата година.

Ето какво трябва да направите, за да се радвате на изобилие от вкусни плодове:

Защо всички започнаха да ядат сушени МАЛИНИ и какви са ПОЛЗИТЕ от тях

В края на юни месец е нужно да премахвате върховете на новите издънки на малините, които са достигнали височина не по-малка от 30 см. Тази процедура спомага за порастването на плодоносна клонка.

При касиса не се налага да чакате да израстат до 30 см. Когато достигнат височина 20 см, може да преминете към прекършването на клонките. Това следва да се извършва през лятото и пролетта. На следващата година процедурата се повтаря. Височината на клонките трябва да е около 10 см. Така в края на сезона пъпките, които се намират в основата на новите израстъци, ще дадат нови издънки. Следващия сезон те ще са още по-плодородни и същевременно с това реколтата ще е много по-богата.

Тази процедура е много важна, защото помага за увеличаване размера на касиса. На следващата година не е нужно обаче да прекършвате клонките.

Този плод сваля високата захар и холестерола само за 30 минути

Има случаи, в които касисът цъфти обилно, но накрая не дава почти никакви плодове. Много вероятно е това да се дължи на лошото оплождане. Ще ви издадем един трик, посредством който може да коригирате проблема. Нужно е да разтворите една супена лъжица мед в един литър вода. Този разтвор ще подхрани храстите по време на цъфтеж. С него ще привлечете пчелите. Те ще опрашат растенията, а заедно с това ще се увеличи и производителността.

Тук е моментът да споменем, че меденият разтвор може да се ползва и за много други растения, които отглеждате в градините си.

Мария Стратиева
Мария Стратиева Отговорен редактор
Новините днес