Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Ако градинарството не ви е сила, то ТЕЗИ цветя са за вас

26 септември 2023, 20:44 часа

За някои хора, грижата за стайни цветя може да изглежда като тежка задача, особено когато времето и желанието липсват. Но това не трябва да ви пречи да се наслаждавате на красотата и ползите на растенията, които могат да бъдат естествени филтратори на въздуха във вашия дом. Ако сте мързелив градинар, ние сме тук, за да ви помогнем да изберете стайни цветя, които са лесни за поддръжка.

1. Аспарагус

Аспарагусът е растение, което расте успешно при почти всякакви условия. Трябва само да се напръска с вода по време на горещите дни и да се премести на остъклена тераса през зимата.

10-те най-издръжливи стайни растения, които процъфтяват и на тъмно

2. Дърво на живота

Известно още като "дървото на парите", то може да достигне големи размери и не цъфти, но е много лесно за отглеждане. Само избягвайте прекомерното поливане и тъмните ъгли.

3. Сциндапсус

Сциндапсусът е едно от най-често срещаните стайни цветя и с причина. Той расте бързо в различни условия и изисква поливане само 2 пъти седмично.

4. Кливия

Кливията цъфти със зрели и ярки цветове до два пъти годишно и се адаптира към всяка обстановка. Просто не я местете често в различни саксии.

Непретенциозни и лесни за отглеждане стайни растения

5. Замиокулкас

Това мадагаскарско растение не изисква специфичен тип почва и лесно понася засушаване, и слаба осветеност.

6. Сансеверия

Сансеверията издържа на липса на светлина, засушаване и дори на прекъсване на листата. Само не го преполивайте и не го излагайте на ниски температури.

7. Коледниче

Това растение расте бързо и цъфти през зимата. Има добра устойчивост на болести и вредители. Препоръчително е да го поставите на прозореца и да го поливате 1-2 пъти седмично.

Малки стайни растения за вашия интериор: ТОП предложения

8. Филодендрон

Филодендронът може да нарасне до 5 метра, затова осигурете достатъчно пространство. Той не е изискващ, но предпочита светло място и редовно пръскане по време на горещите дни.

9. Хлорофитум

Хлорофитумът расте бързо и цъфти обилно, също така е и отличен почистващ филтър на въздуха. През лятото поливайте редовно, но не се притеснявайте, ако забравите да го направите.

10. Кактус

Кактусът е изключително устойчиво растение, което не изисква много внимание. Можете да го поливате само веднъж месечно и то ще процъфти в дома ви години наред.

С тези стайни цветя дори най-мързеливите градинари могат да се наслаждават на красотата на растенията и на ползите, които те предоставят за качеството на въздуха.

Денис Витанов
Денис Витанов Отговорен редактор
Новините днес