Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

3 правила за отглеждане на дините, които гарантират изобилна сладка реколта

12 април 2022, 10:55 часа

Рядко можете да стрещнете човек, който да не обича да яде диня. Това е хитовият плод за лятото. Тя задоволява нуждата от сладко, течности и прохлада в горешите летни дни. За съжаление, хората които ги отглеждат, чето се сблъскват с много неприятности, водещи до слаба или дори никаква реколта.

Как да отглеждаме дини в нашите региони, за да са по-сладки, отколкото на юг?

Дори в средните пояси, където лятото не е особено топло, с правилната селскостопанска технология, дините ще растат не само големи, но също така и много сладки.

Съвременните сортове дини е възможно да се засаждат посредством разсад или непосредствено в откритата почва.

Важно изискване е почвата да се затопли до над +12 градуса. Има ли го това условие, можете спокойно да засеете семена или да засадите разсад. По правило, такова време се наблюдава вече в средата на април.

За да растат дините като луди и да дават сладък плод изобилно, трябва да знаете 3-те основни правила.

А най-важното за тази любима на мнозина култура са светлината, храненето и влагата.

1. Дините ще растат неудържимо, ако получават достатъчно светлина.

Ако дините се отглеждат от разсад, тогава преди офирмянето на 4 реални листа, разсадът трябва задължително да бъде осветен с лампи.

В градината, в която ще засадите дините, трябва да вземете най-осветената част и тогава те определено ще станат сладки. Засаждането на тази култура на сянка е силно обезкуражено. Така със сигурност ще полагате грижи, но на практика резултат няма да има.

2. Второто важно условие за добив на богата реколта от дини е храненето.

Особено важно е да осигурите на културата вода по време на цъфтежа и образуването на плод, но също така не си струва да се преовлажнява почвата.

3. Третото условие е храненето.

Няколко пъти в сезона, преди залагането на плодовете, дините е необходимо да се подхранват с Azofoska. Както добре виждате, няма нищо специално в сеитбата и грижата за дините.

При слънчево лято и редовно поливане лехите ще се напълнят с реколта. Плодовете ще са големи и сладки. Не си мислете, че където и да боднете разсад или семе, ще поникне растение и то ще даде изобилни и сладки плодове. Малкото, но правилни грижи за дините, ще ви донесат удовлетворение.

Десислава Михалева
Десислава Михалева Отговорен редактор
Новините днес