Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

За девети път: Детски шахматен турнир "Слънцата на Трявна"

12 май 2022, 18:20 часа • 2039 прочитания

Два дни Трявна ще бъде център на една от най-обичаните настолни логически игри за двама – шахматът! Международният детски шахматен турнир “Слънцата на Трявна”, който се утвърди през последните години като един от най-големите и най-желани детски турнири на шахматната карта на България ще се проведе на 14 и 15 май в хотел “Сезони” в Трявна. Единадесетото издание ще събере 80 талантливи деца от цяла България, на възраст между 8 и 14 години, които вече са доказали своите умения и логически ходове на черно-бялата дъска. По традиция турнирът ще бъде официално открит от кмета на Община Трявна г-жа Силвия Кръстева, която точно в 10:00 ч. ще направи първия ход на първа дъска.

“Слънцата на Трявна” е валиден за международното ЕЛО. И тази година шахматните игри между децата ще се проведат по Швейцарската система в 6 кръга при контрола на игра 60 минути + 30 секунди добавка на ход. За стриктното спазване на правилата ще следят международните съдии Николай Йорданов и Светла Йорданова, които също се превърнаха в неизменна част от Международния детски турнир “Слънцата на Трявна” и контролират играта през последните години.

За най-добрите малки шахматисти са предвидени купи, медали и грамоти, които ще бъдат връчени при официалното закриване на тазгодишното издание на турнира на 15 май от 18:00 ч. в хотел “Сезони”.

Пълната програма на събитието ще откриете тук.

Елин Димитров
Елин Димитров Отговорен редактор
Новините днес